Aleppo haar zeep kopen

Aleppo haarzepen – een weldaad voor jouw haar

Aleppo haarzepen zijn zeepsoorten op een natuurlijke basis die jouw haar een uitstekende verzorging bieden. De zeep is een mengsel van vijf verschillende soorten oliën: olijfolie, amandelolie, kokosolie, tarweolie en laurierolie. De plantaardige kwaliteit van de oliën reinigen en verzorgen jouw haar en hoofdhuid grondig. Daarnaast is het ook bijzonder goed om te voorkomen dat jouw haar te snel vettig wordt. Het is een vertrouwde zeep die al meer dan duizend jaar gemaakt en gebruikt wordt door de bewoners van Aleppo. En na een eerste kennismaking kan jij ook niet meer zonder de haarzeep van Aleppo.

Al duizend jaar goede kwaliteit

Haarzeep uit Aleppo staat al meer dan duizend jaar een kwaliteitsstempel binnen haar eigen regio. Syrische en Egyptische koninginnen uit de Oudheid zouden de zeep hebben gebruikt voor de verzorging van hun haar. En dat is niet zonder reden: de streek rondom de Syrische stad zou de regio zijn waar het maken van zeep oorspronkelijk vandaan komt. Het was dan ook een van de plekken waar de zeep gretige aftrek vond van het Romeinse rijk, vanwege de uitstekende kwaliteit van de haarzeep.

 

De zeep werd opnieuw in Europa geïntroduceerd tijdens de kruistochten in de Middeleeuwen. Kruisvaarders die terugkeerden uit Jeruzalem namen onderweg de zeep uit Aleppo mee naar huis, waarna de zeep weer populair werd om te gebruiken op het werelddeel. De haarzeep is tot de dag van vandaag niet meer weggegaan en wordt nu ook veelvuldig gebruikt in Oost-Azië. En al die tijd is er nauwelijks iets veranderd aan het proces van het maken van de zeep. Dat maakte de kwaliteit van de zeep dan ook zo betrouwbaar. De basis is altijd hetzelfde gebleven en de verzorgende functies van de haarzeep zijn wijd bekend. Haarzeep uit Aleppo is dan ook een van de beste natuurlijke zeepsoorten die jij voor jouw haar kunt gebruiken.

Eén zeep, verschillende functies

Haarzeep uit Aleppo geeft een goede verzorging van het haar. Maar de zeep is ook op andere manieren goed te gebruiken. Het kan dienen als zeep om jouw handen mee te wassen. Het is een goed gezichtsmasker. Het is ook goed als zeep voor baby’s en voor mensen met een gevoelige huid. Daarnaast kan de zeep ook gebruikte worden als een vorm van scheerschuim. Met haarzeep van Aleppo haal je dus één zeepsoort in huis die je daarna voor alle benodigdheden voor jouw huid naar hartelust kunt gebruiken. Het is een zeep die door de verschillende functies een waardevolle toevoeging is voor in bad of onder de douche. Daarnaast is het een van de weinige vaste zeepsoorten die blijft drijven wanneer je het in water legt. Wil je dus testen of je een echte haarzeep uit Aleppo hebt, dan hoef je het stuk zeep alleen maar in water te leggen om te kijken of het blijft drijven.

Goed voor huid en haar

De natuurlijke oliën die verwerkt zijn in de haarzeep uit Aleppo geven het uitstekende verzorgende kwaliteiten die goed zijn voor jouw huid en haar. De zeep is onder meer goed voor het behandelen van littekenweefsel en is ook goed om te gebruiken op onder meer puistjes of psoriasis te voorkomen. Door het zachte mengsel waaruit de zeep bestaat, is het ook zacht voor op de huid. Tegelijkertijd reinigt en verzorgt het de huid grondig vanwege de vitaminen waar de oliën rijk aan zijn. Het is dan ook een goede zeep om roos en een droge hoofdhuid te behandelen.
Verschil in kwaliteit

De soorten haarzeep uit Aleppo hoeven niet allemaal dezelfde sterke kwaliteit te hebben. Dit ligt met name aan de hoeveelheid laurierolie die in de zeep verwerkt is. Laurierolie is de belangrijkste olie de de basis voor het zeepmengsel vormt. Dit bepaalt ook de sterkte van de zeep en het is één van de ingrediënten waar de zeep zijn groene kleur aan de binnenkant te danken heeft. Het is echter niet dat hoe groener de zeep is, hoe meer laurierolie erin verwerkt is. Vaak is het juist andersom en zijn de minder sterke zepen juist het groenst.

 

De mate van laurierolie zorgt er ook voor hoe sterk de zeep aandoet op de huid. Vooral voor mensen met een meer gevoelige huid is het dus goed om te kijken hoeveel laurierolie er in een bepaald merk van de haarzeep uit Aleppo verwerkt is. Ook komt het vaker voor dat online webshops zepen aanbieden waarin ook andere ingrediënten in verwerkt zijn. Dit kan de kracht en daarmee de kwaliteit van de zeep verminderen. Het is dan ook altijd goed om eerst even na te lezen wat er allemaal in het product verwerkt is en in welke percentage voor je online een haarzeep uit Aleppo aanschaft.

Diverse soorten

Zoals met alle zeepsoorten, is haarzeep uit Aleppo in diverse soorten verkrijgbaar. Zo is er zeep met citroengeur of de geur van rozemarijn en haarzeep met komijnzaad voor een bijzonder gevoelige hoofdhuid. Je kunt dus zelf kiezen welke zeep je het lekkerst vindt ruiken en voor de beste behandeling zorgt voor jouw huid en haar.

Uniek

Ondanks dat de de haarzeep uit Aleppo al meer dan duizend jaar gebruikt wordt over heel de wereld, is het niet heel gemakkelijk te vinden. Het snelste om de zeep in huis te halen is het bestellen via een gespecialiseerde webshop. Ook kom je het sneller tegen in speciaalzaken die zich richten op dit soort specifieke zepen.

 

Het kan dus even duren voor je de zeep in huis gehaald hebt, maar daarmee heb je tegelijkertijd een uniek product waar je op meerdere manieren plezier aan kunt beleven. Door de natuurlijke basis en verzorgende kwaliteiten van de haarzeep geef je jezelf niet alleen het beste voor jouw huid en haar, maar heb je ook een goede reinigende zeep die meerdere functies heeft.