Aleppo zeep als vlekverwijderaar

Aleppo zeep als vlekverwijderaar – handig voor in- en om het huis

Zeep uit Aleppo kan niet alleen als product voor huid- en haarverzorging gebruikt worden. De zeep dient namelijk ook als prima vlekverwijderaar voor vlekken rondom het huis. De natuurlijke ingrediënten van de zeep maken het milieuvriendelijk in zijn gebruik en volledig biologisch afbreekbaar. Aangezien de zeep al duizenden jaren gemaakt wordt in de regio rondom Aleppo, is het daar al lang bekend als een goed huishoudmiddel die de meest hardnekkige vlekken binnen een mum van tijd verwijdert uit bijna ieder oppervlak. Daarnaast is het ook makkelijk in zijn gebruik en heeft het geen negatieve bij-effecten erna. De zeep helpt je dus niet alleen jouw lijf, maar jouw gehele huis schoon te houden. Zo blijft alles schoon zoals je het wilt hebben.

Sinds de Oudheid hetzelfde

De zeep uit Aleppo wordt al sinds de Oudheid op dezelfde manier gemaakt. Al duizenden jaren volgen de zeepmakers uit de antieke Syrische stad dezelfde formule om de krachtige zeep op basis van olijfolie tot stand te laten komen. De streek wordt dan ook gezien als de plek waar zeep is uitgevonden. Al sinds de tijd van de oude Romeinen en Egyptenaren werd de zeep uit Aleppo wijd gebruikt. Het zou volgens mythe zelfs de voorkeur van de Egyptische koningin Cleopatra helpen. Na de val van het Romeinse rijk verviel de zeep voor een tijd terug in onbekendheid, tot het opnieuw ontdekt werd door Europeanen tijdens de kruistochten. En al die tijd is er niks veranderd aan de zeep.

Het maken ervan

Met hulp van een in de grond uitgegraven vat wordt de vers geperste olijfolie met water en natuurlijke natroonloog. Het mengsel wordt vervolgens aan de kook gebracht tot het zich tot een dik, vloeibaar zeepmengsel vormt. Aan het eind wordt er laurierolie aan het mengsel toegevoegd, om het daarna hard te laten worden over een groot oppervlak. Als het eenmaal hard is, wordt de zeep tot blokken uitgesneden. De blokken zeep daarna worden opeen gestapeld in cilinders om verder te drogen met ruimtes ertussen om zo lucht erdoor te laten. Gedurende dit droogproces gebeuren er verschillende chemische veranderingen in de zeep zelf. Zo verdwijnt de vochtigheid uit de zeep, waardoor de blokken harder en duurzamer worden. Ook krijgt de zeep door het droogproces van binnen zijn karakteristieke groene kleur, terwijl de buitenkant een lichte gouden laag ontwikkelt. Dit hele proces is dus onveranderd gebleven sinds de eerste zeepmakers uit de Oudheid. Daardoor kan het al eeuwen garant staan voor dezelfde uitstekende kwaliteit.

Geschikt voor ieder oppervlak

De zeep uit Aleppo kan voor meerdere zaken gebruikt worden. Zo is het goed voor het wassen van je haar, kan het dienen als een gezichtsmasker of kan het zelfs gebruikt worden als scheerschuim. Daarnaast is de zeep dus ook goed te gebruiken als schoonmaakmiddel voor binnen het huishouden. Het biedt een gemakkelijke en universele uitkomst voor iedere vlek die binnen jouw huis gemaakt is. Je hoeft de zeep alleen maar op de vlek te wrijven en het even in te laten werken voor het zijn werk al begint te doen. Eén van de redenen hiervoor is dat de zeep geschikt is voor ieder oppervlak. Zo kan het vlekken halen uit textiel, tapijt, leer en stofferingen. Zelfs de meest koppige vlekken zoals rode wijn, koffie of bloed kunnen met het aanbrengen van de zeep op het oppervlak weggehaald worden. De zeep uit Aleppo is dus de oplossing voor het verwijderen van vuil uit jouw huis.

Biologisch afbreekbaar en goed voor het milieu

De zeep uit Aleppo is voor 100 procent een natuurlijk product. Dat geeft het als schoonmaakmiddel verschillende voordelen voor, tijdens en na het gebruik. Doordat er enkel natuurlijke ingrediënten in de zeep zijn gebruikt, is het als middel volledig biologisch afbreekbaar. Je hoeft je dus geen zorgen te maken wat je met de zeep moet doen als je eenmaal klaar bent met het schoonmaken van het huis. De zeep kan gewoon door de afvoer gespoeld worden zonder dat het voor problemen kan zorgen. Omdat de zeep geen

chemische toevoegingen, conserveermiddelen of palmolie bevat, is het dus zeer milieuvriendelijk. Daarnaast is de zeep ook nog eens hypoallergeen. Dit houdt in dat de zeep geen allergische reacties oproept bij mensen. Dus ook al heb je last van bepaalde allergieën of een gevoelige huid, dan roept de zeep uit Aleppo geen nare neveneffecten bij je op. Het is dus geschikt voor iedere gebruiker.

Exclusief

Zeep uit Aleppo als vlekverwijderaar is exclusief en niet zo gemakkelijk verkrijgbaar in Nederland. Afgezien van misschien een handvol speciaalzaken is er niet goed aan de zeep te komen. Maar heb je het alsnog nodig om grondig vlekken uit de verschillende oppervlakken in jouw huis te verwijderen? Dan kan het web hierin misschien wel uitkomst bieden. De zeep is in zowel vaste als vloeibare vorm te bestellen via diverse webwinkels. Het zal dan niet zo gemakkelijk zijn om aan de zeep te komen, maar voor iedereen die zijn huis goed schoon wilt houden, is de zeep uit Aleppo een essentieel product om te hebben. Je krijgt er bijna iedere vlek mee weg, waardoor het altijd garant staat voor het leveren van topkwaliteit. Daarnaast is de zeep milieuvriendelijk en duurzaam, waardoor je maar weinig hoeft te gebruiken om de vlek uit het oppervlak te verwijderen. Je kunt het op bijna elk oppervlak gebruiken. Het geeft je dus de kans om alles in huis schoon te krijgen en dat vervolgens ook zo te houden. Het is dus niet alleen een goede zeep voor je lijf, maar ook een goed schoonmaakmiddel dat alles reinigt.