Bittim zeep uit Mardin

Bittim zeep uit Mardin – geneeskrachtig en reinigend voor huid en haar

Bittim zeep uit Mardin is een van de beste natuurlijke geneeskrachtige zeepsoorten die je kunt vinden. De zeep wordt al eeuwen gemaakt in de stad aan de zuidoostgrens van Turkije, en heeft door de eeuwen heen niks ingeboet aan kwaliteit. Dit komt door de speciale ruwe pistachenoot die de basis voor de olie in de zeep vormt. Het houdt jouw huid vitaal en jong en is ook goed om jouw haar mee te verzorgen. Van alle natuurlijke zeepsoorten uit Turkije is de bittim zeep één van de best bewaarde geheimen uit de streek. Als je het kunt opsporen, is de bittim zeep uit Mardin het zeker waard om in huis te halen.

Het wonder van Mardin

De Bittim zeep wordt ook wel gezien als het wonder van Mardin. De Turkse stad is één van de plekken die de naam heeft als de regio waar zeep voor het eerst duizenden jaren geleden gemaakt werd. De traditie van het zeep maken wordt van generatie tot generatie overgedragen en aan de methode van het verkrijgen van de zeepsoort is in al die tijd bijna niks veranderd. Daarnaast wordt de bittim zeep ook nog eens met de hand gesneden. De puurheid van de natuurlijke zeep getuigt dan ook van een goed vakmanschap. Door de eeuwen heen zijn er veel geneeskrachtige gaven toegekend aan de bittim zeep. Zo zou het veroudering voorkomen en zelfs haaruitval kunnen tegengaan. Verkopers in de stad zetten vaak op bordjes dat de zeep nog veel meer andere goede eigenschappen bevat. Veel van deze uitspraken zijn natuurlijk grootspraak. Maar de natuurlijke olie in de zeep is wel ontzettend goed voor de verzorging van jouw huid. De unieke kwaliteiten van de olie maken de zeep op zijn beurt een van de beste natuurlijke zeepsoorten die er verkrijgbaar is.

Pistache

Hetgene dat de bittim zeep onderscheidt van andere natuurlijke zeepsoorten uit Turkije, is de olie die als basis wordt gebruikt voor het zeepmengsel. De olie wordt namelijk geperst uit een ruwe pistachenoot die alleen in de regio groeit. Daarmee heeft het dus een compleet andere basis dan de zeepsoorten uit de streek, die voornamelijk met olijfolie worden gemaakt. Het is dus een goed alternatief voor mensen wiens huid niet tegen zeep op basis van olijfolie kan. Het is dan wel weer slecht voor mensen met een notenallergie. Maar over het algemeen is het een goede zachte zeep voor gevoelige huid.

Geneeskrachtige werking

De bittim zeep staat in de streek vooral bekend vanwege haar geneeskrachtige werking op huid en haar. De pistacheolie in de zeep bevat namelijk verschillende stoffen die goed zijn voor de huid. Zo is de olie bijvoorbeeld rijk aan tannine die de huid verstevigt. De olie heeft daarnaast ook een voedende en herstellende werking op de huid, waardoor het een glans krijgt en rimpels verminderd. Het verbetert doorbloeding van de huid en maakt het weer jonger. Daarnaast heeft de zeep ook een antiseptische werking, waardoor het goed is in het bestrijden van bacteriën en het voorkomen van infecties. Ook is bittim zeep niet alleen goed voor jouw huid, maar ook voor jouw haar. Het herstelt de haarwortels en geeft het haar een veerkrachtige glans. De vettige kwaliteit van de olie wordt meteen opgenomen en voorkomt tevens ook haarverlies.

Abrikoos

Er bestaan verschillende varianten van bittim zeep. Zo worden er in Mardin ook oranjekleurige stukken zeep verkocht. Deze oranje kleur is te danken aan de abrikoospitolie die in het zeepmengsel verwerkt is. Deze zeep helpt nog beter tegen veroudering van de huid. Dit komt omdat de olie veel betacaroteen bevat. De anti-oxidant werkt beschermend op de huidcellen en zorgt ervoor dat je goed afgeschermd wordt door bijvoorbeeld bacteriën van buitenaf. Zo wordt je niet alleen schoon gehouden, maar ook veilig voor negatieve stoffen.

Volkomen natuurlijk

Bittim zeep uit Mardim is een volkomen natuurlijk product. Alle ingrediënten die in het mengsel verwerkt zijn in het zeepmengsel zijn natuurlijk en komen uit de streek. Er zijn dus ook geen chemische stoffen, dierlijke vetten of andere kunstmatige toevoegingen in de zeep. Daarnaast is het ook voor een groot deel geurloos. Bittim zeep is dan ook erg in trek bij vegetariërs en veganisten. De zeep wordt dan ook niet getest op dieren. Bittim zeep is exclusief voor de regio. Het is dan ook niet gemakkelijk te verkrijgen in Europa. Wil je de zeep dus alsnog proberen, dan vereist het wel wat zoekwerk. Sommige speciaalzaken kunnen de zeep op voorraad hebben. Maar het beste is toch om online op zoek te gaan naar de zeep. Vaak staan de prijzen en verdere specificaties van het product. Zo hoef je niet het hele land door te reizen om deze speciale zeep in huis te krijgen. Je kunt het gewoon voor jouw deur af laten leveren.

 

En dat is het zeker waard. Bittim zeep is een mooi natuurlijk product waarmee je jouw huid de juiste verzorging kan geven die het nodig heeft. Het houdt je huid schoon en strak, terwijl de voedzame stoffen in de zeep het ook nog eens versterken. Het behandelt jouw huid op een unieke manier waardoor je weer fris de dag door kan.