De voordelen van melkzeep en hoe je ze zelf kunt maken

Milchseifen herstellen - so geht's

Vorteile Milchseifen Seifen mit Wasserreduktion
Seifen mit Wasserreduktion für festere Seifenstücke

Melkzepen zijn populair bij ketels en zeepgebruikers. Ze hebben een aantal voordelen ten opzichte van conventionele zepen. De voordelen van melkzepen zijn onder andere de romigheid, de goede huidverdraagzaamheid en het hoge verzorgingspotentieel. Toch durft niet iedereen melkzepen te maken. Dit komt omdat het productieproces iets anders is dan dat van conventionele natuurlijke zepen.

Voordelen van melkzepen – zelf melkzepen maken

De meeste mensen die regelmatig natuurlijke zepen gebruiken, weten dat melkzepen bijzonder voedend zijn voor de huid en zelfs worden verdragen door een gevoelige, gestreste en zieke huid. Melkzepen produceren echter ook een zeer romig, rijk en aangenaam schuim dat niet te vergelijken is met het schuim van andere natuurlijke zepen. Veel mensen zeggen “als je eenmaal een melkzeep hebt gebruikt, wil je geen andere zeep meer”. Er zijn dus genoeg redenen om zo snel mogelijk te beginnen met het maken van melkzeep.

Ondanks de voordelen van melkzeep, schrikken veel ketellappers ervoor terug om melkzeep te maken. Er zijn namelijk een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij het koken van melkzeep. Er zijn ook verschillende methoden beschikbaar om zelf melkzepen te maken. Deze omvatten de twee warme technieken(melkpoeder en melkproducten) en het koude proces. Als dit niet goed gebeurt, wordt de melkzeep ook snel onbruikbaar. Toch is het de moeite waard om zelf melkzeep te maken. En als je je goed in het onderwerp verdiept, zul je merken dat het maken van melkzeep niet zo ingewikkeld is.

eBook “Zelf melkzeep maken”

Omdat melkzepen een populair onderwerp zijn en er veel vragen over zijn gesteld, hebben we besloten om nog een eBook te maken: Zelf melkzepen maken. Dit eBook gaat niet in op de basisprincipes van zeep maken. Het eBook is daarom geschikt voor alle zeepmakers die al minstens één natuurlijke zeep hebben gemaakt. Het is daarom een aanvullend boek op ons uitgebreide eBook“Creatieve zepen, eenvoudig zelf te maken“.

De inhoud van het eBook “Zelf melkzepen maken”

  • Wat zijn melkzepen?Milchseifen_Cover 1
  • De voordelen van melkzepen
  • Het productieproces en de verschillende productiemethoden
  • Welk type melk is geschikt voor welk huidtype
  • Geïllustreerde instructies over de verschillende productiemethoden
  • Melkzepen voor veganisten
  • Tips en trucs
  • Recepten om te kopiëren en mee te experimenteren

Als je nieuwsgierig bent geworden en binnenkort je eigen melkzepen wilt maken, kun je hier meer informatie vinden en het eBook downloaden:

Zelf melkzepen maken – het eBook


Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API