Etherische olie van laurier

Ätherisches Lorbeeröl in Seifen

Lorbeer
Thomas Scholz / pixelio.de

De etherische laurierolie die wordt gewonnen uit de bladeren van de altijd groene laurierboom kan worden gebruikt in zeep, geurlampen en massageoliën. Het heeft een licht bittere, frisse en kruidige geur. Laurier etherische olie is een goede olie voor kruidige oliemengsels en de geur van de olie is ook populair in mannenzepen en mannencosmetica.

Laurier etherische olie

Laurier etherische olie wordt verkregen door stoomdestillatie van de leerachtige bladeren van de altijd groene mediterrane plant. De geur doet denken aan eucalyptus en is aangenaam fris en kruidig. Inwendig versterkt de olie de maag en bevordert het de spijsvertering. Dit is waarschijnlijk een van de redenen waarom elke soep of saus minstens één laurierblad moet bevatten, dat ook wordt gebruikt om de smaak van deze gerechten te versterken. De olie kan ook nuttig zijn op mentaal niveau, omdat het de stemming verbetert en je opvrolijkt. Om dit effect te benutten, kun je ongeveer 5 druppels van de olie samen met een beetje water toevoegen aan de kom van een geurlampje.

Laurierolie in verzorgingsproducten

De etherische olie van laurier wordt minder vaak gebruikt als huidverzorgingscomponent in cosmetica. Ze is echter zeker geschikt voor het aromatiseren van zepen en crèmes, bij voorkeur samen met andere essentiële oliën. De etherische olie van laurier stimuleert lichtjes de bloedsomloop en zou een antibacteriële en antiseptische werking hebben en ook helpen bij een hyperfunctie van de talgklieren. Daarom is het ook populair in producten voor de onzuivere huid en acne.

Wat je nog meer moet weten

  • INCI: Laurus Nobilis bladolie
  • Botanische naam: Laurus nobilis
  • Extractie: Stoomdestillatie
  • Plantendeel: Van de bladeren
  • Geurnoot: Hoofd-hartnoot
  • Harmonie met andere geuren: De essentiële olie van laurier harmonieert goed met lavendel en citrusoliën.
  • Waarschuwingen: Omdat laurier de huid kan irriteren, moet de olie zeer spaarzaam gebruikt worden.

Gebruik in huidverzorging: De etherische olie van laurier kan – met voorzichtigheid – gebruikt worden om een vette huid en acne te behandelen.

Lees altijd het artikel “Waar moetje op letten bij het gebruik van essentiële oliën” voordat je een van de oliën gebruikt!

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API