Kese schrub

Kese – de originele Turkse scrubhandschoen

Een typisch onderdeel van het Turkse badhuis is een goede scrub. In de hamam wordt hiervoor gebruik gemaakt van een gespecialiseerde zijden scrubhandschoen, de Kese genaamd. Het helpt met het verwijderen van dode huidcellen en is uitermate geschikt voor een gevoelige, droge en geïrriteerde huid. De kese handschoen wordt vaak aan het eind van het bezoek aan de hamam aan je meegegeven, zodat je hem zelf thuis nog een aantal keer kunt gebruiken. Maar je kunt nu ook zelf de hamam in huis halen door een originele kese scrubhandschoen aan te schaffen.

De hamam

De hamam is al eeuwen een begrip in het Midden-Oosten. Geïnspireerd door de Romeinse badhuizen hebben de Arabieren hun eigen variant gemaakt volgens de Islamitische principes van reinheid. Naast de drie baden met stromend water worden er ook in de hamam massages en scrubs aangeboden, om zo jouw lijf en huid weer in optimale vorm te krijgen. De hamams zijn in zowat alle landen in het Midden-Oosten een vaste waarde en een belangrijke sociale aangelegenheid. Ook in Nederland wordt het bezoek aan de hamam steeds populairder.

De scrub

Een belangrijk onderdeel van het bezoek aan de hamam is de scrub. Het hele lijf wordt ingezeept met een gespecialiseerde zeep die door middel van een zeepmassagezak omgevormd wordt tot schuim.  De schuim wordt gelijkmatig verspreid om het daarna op de huid in te laten werken. Nat het afspoelen komt de handschoen eraan te pas. Met hulp van kese handschoen worden de dode  daarna in circulaire bewegingen eraf gescrubd. De scrub zorgt ervoor dat alle dode huidcellen grondig verwijderd worden en zorgt uiteindelijk voor een gezondere huid. Het maakt de opperhuid weer vitaal en opent de poriën. Met een scrub van de hamam voel jij jezelf weer helemaal fris en krijg je een schonere, mooiere en gezondere huid.

De hamamdoek

Naast de typische kese handschoen wordt er in de hamam ook gebruik gemaakt van een speciale hamamdoek. Deze hydrofiele handdoek is gemaakt van katoen en kan daardoor vrij veel vocht opnemen. Door de vrij dunne stof droogt de doek ook nog eens ontzettend snel.De hamamdoek wordt daarom ook vaak voor in de sauna gebruikt. De hamamdoeken zijn inmiddels bij veel verschillende zaken verkrijgbaar en ook online kun je veel verschillende varianten van de doek vinden. Het is een handige toevoeging voor in jouw badkamer.

De handschoen

De kese scrubhandschoen is een bijzondere handschoen voor het scrubben, omdat het zo zijdezacht aanvoelt. Dit komt door de hoge kwaliteit van de zijde. Dit zorgt ervoor dat de handschoen uitermate geschikt is voor gevoelige en snel geïrriteerde huid. De handschoen, die aan beide zijden gebruikt kan worden, verwijdert grondig alle dode huidcellen van de opperhuid. Het zorgt ook voor een betere doorbloeding van de huid. Het geeft jouw huid weer een frisse uitstraling en een gezond uiterlijk. De handschoen helpt je om jezelf goed schoon te krijgen en jouw huid op de juiste manier jong te houden.

Uitkijken met zeep

Om de handschoen zo goed mogelijk te gebruiken en ervoor te zorgen dat je hem nog meerdere malen daarna ermee kunt scrubben, moet je niet gelijktijdig met de zeep scrubben. Nadat je jezelf ingezeept hebt en de zeep van je lijf hebt afgespoeld, kun je de handschoen gebruiken om de dode huidcellen van je lijf af te scrubben. Zo bewaar je de zachte textuur van de zijden handschoen. Als je dit niet doet, raakt de handschoen al gauw

door de zeep beschadigd en kun je de kese handschoen maar hooguit nog twee of drie keer daarna gebruiken. Wees er dus voorzichtig mee en scrub pas nadat je de zeep hebt afgespoeld.

De handschoen in huis

De kese handschoen was eerst alleen exclusief verkrijgbaar in de hamam, waarna je hem na het gebruik ervan mee naar huis mocht nemen. Maar tegenwoordig zijn de handschoenen ook gewoon in winkels en online aan te schaffen voor het gebruik thuis. Het makkelijkste is om op zoek te gaan naar een goede webwinkel de de kese handschoenen verkoopt. Vaak staan de productspecificaties goed aangegeven en kun je zelf het beste kiezen uit de kleur en kwaliteit van de handschoen. Zo haal je het product in huis waar jij je zelf het makkelijkst bij voelt. De kese handschoen is kortom een must om jezelf een schone en jonge huid te geven. Het reinigt jouw huid van dode huidcellen en helpt om de huid een betere doorbloeding te geven. De scrubhandschoen is vooral goed voor het verzorgen van een gevoelige huid. Het is een leuk cadeau om mee te geven aan vrienden samen met andere Oosterse huidverzorgingsproducten. Maar bovenal is het een cadeau voor jezelf. Als je eenmaal een kese handschoen in huis gehaald hebt, zul je niet meer zonder kunnen.