Olijfolie zeep

Olijfolie zeep – de beste verzorging voor huid en haar uit het Oosten

In tegenstelling tot Westerse zeepsoorten, wordt zeep in het Midden-Oosten met name gemaakt op basis van natuurlijke oliën. De meest voorkomende is de olijfolie zeep. En dat is niet zonder reden. De verzorgende natuurlijke olie geeft jouw huid en haar de behandeling die het verdient en zorgt ervoor dat het weer zo goed als nieuw is. De zeep is geheel vrij van dierlijke vinden en is 100 procent natuurlijk, waardoor het uitstekend is voor mensen met een gevoelige huid. Het maakt je huid sterker en veerkrachtiger, waardoor het in de toekomst beter weerstand kan bieden aan factoren van buitenaf. De olijfolie zeep is dus niet alleen lekker, maar ook goed voor je.

Al duizenden jaren een remedie

Mannen en vrouwen in de Oriënt gebruiken zeep op basis van olijfolie al duizenden jaren. Het is daarmee een van de oudste zeepsoorten ter wereld. in het oude Egypte werd olijfolie al gebruikt om de huid van mannen en vrouwen te reinigen. Door de olie te mengen met zand konden vervolgens dode huidcellen met hulp van dit mengsel makkelijk weggeschrobd worden.  De Griekse en Romeinse beschavingen die er op volgden, wisten vervolgens de vers geperste olijfolie uit hun boomgaarden om te vormen tot zeep.

 

De Arabieren hebben vervolgens dit concept overgenomen en begonnen zeep op basis van natuurlijke olijfolie in plaats van dierlijke vetten te maken. Door hun veroveringen in Zuid-Europa tijdens de Middeleeuwen, werd de inmiddels bijna vergeten vorm van zeep opnieuw geïntroduceerd aan Europeanen, waarna het zich al gauw verspreidde over het hele werelddeel. Omdat het proces van het maken van de zeep relatief makkelijk was, schoten de fabrikanten als paddestoelen uit de grond. Inmiddels is de zeep op basis van olijfolie niet meer weg te denken en komt het weer terug als belangrijkste zeepsoort in de Westerse wereld.

Puur natuur

Een van de grootste voordelen van olijfolie zeep is dat het puur natuur is. Dat maakt het ook een uitstekend product voor mensen met een gevoelige huid of allergieën, aangezien er geen toegevoegde kunstmatige stoffen in zitten. Het zeepmengsel wordt gemaakt op basis van versgeperste koele olijfolie. Daar worden vervolgens andere natuurlijke ingrediënten als tijm of abrikoos aan toegevoegd om de zeep een specifieke geur mee te geven. De olijfolie zeep is veelal ook verkrijgbaar in een geurloze variant voor klanten die niet van de geurende zepen houden.

Voorkomt rimpels

De olijfolie zeep heeft veel voordelen voor zowel jouw huid als lichaam. De olie heeft een goede verzorgende werking op met name een droge huid. De natuurlijke vetten en vitaminen in de olie zorgen ervoor dat de huid gevoed en gehydrateerd wordt. Het heeft ook een desinfecterende werking bij geïrriteerde of geïnfecteerde huid. Daarnaast voorkomt de olie ook veroudering van de huid en minimaliseert het de vorming van rimpels. Het is dus het ideale middel om je huid schoon en jeugdig te houden.

 

Maar ook voor het lichaam is de zeep goed. de oliebasis van de zeep zorgt namelijk voor een betere doorbloeding. Ook bevat de zeep antioxidanten die zowel huid als lichaam versterken. De olie laat daarnaast ook geen olie-achtige glans op de huid achter. De huidcellen nemen het snel genoeg op, waarmee het trouwens ook voor ieder huidtype geschikt is. Wel is het goed om te weten dat elke soort olijfolie zeep op de markt een verschillende werking kan hebben. Het gaat hier met name om het percentage aan olijfolie dat in de zeep verwerkt. Hoe meer, hoe beter. Maar tegenwoordig worden er ook steeds vaker toch weer dierlijke vetten aan de zeep toegevoegd. Het is dus goed om bij de verschillende merken na te lezen wat er in de zeep verwerkt is, zodat jij vervolgens kunt kiezen uit het beste merk die zorgt voor de optimale kwaliteit. Want alleen zo kun jij jouw huid de beste verzorging mogelijk bieden.

Wereldwijd bekend

De positieve kwaliteiten van olijfolie zeep zijn inmiddels wereldwijd bekend geworden. Veel van de grootste megasterren op aarde zweren bij het gebruik van de natuurlijke zeepsoort. Niet alleen maar omdat het al duizenden jaren een succesformule is gebleken, maar ook omdat de verzorgende functies van de zeep een zo goed mogelijk huid als resultaat geven. Het heeft veel meer voordelen dan zeepsoorten die gebaseerd zijn op dierlijke vetten of kunstmatige stoffen, en het kan door zowat iedereen gebruikt worden. Daarmee is het bewezen om als zeep altijd de beste uitkomst te bieden boven andere soorten.

Eén soort, vele varianten

Ook al hebben alle zepen van olijfolie in principe dezelfde basis, toch kunnen er wel degelijk verschillen in zitten. Dit is voor een deel afhankelijk van de regio waar de olie uit afkomstig is. Zo is olijfolie zeep uit Marokko een stuk donkerder, omdat de olie die daar vandaan komt een meer donkere kleur heeft dan bijvoorbeeld Turkse olijfolie zeep. De zepen kunnen ook sterk verschillen door het gebruik van ingrediënten in het mengsel. Deze ingrediënten zorgen voor de geur van de zeep en geeft het daarmee zijn eigen specifieke karakter. Dit geeft je veel keuze om een zeep te zoeken die het beste bij jouw voorkeuren past.

De zeep die jouw huid nodig heeft

Olijfolie zeep heeft zich dus bewezen als een van de beste zeepsoorten die er op de markt verkrijgbaar is. Niet alleen vanwege de natuurlijke basis, maar ook de hoge kwaliteit die de zeep altijd in zich heeft. Het verzorgt en voedt niet alleen jouw huid, maar maakt het ook sterker. Het is de ideale zeep voor als je snel last hebt van een geïrriteerde huid. Deze waarden van de zeep zijn al duizenden jaren bekend. Daarom wordt het nog steeds zo veel gebruikt. Schroom dus niet om olijfolie zeep in huis te halen. Het is een onmisbaar element in jouw badkamer. Je verwent niet alleen jouw huid ermee, maar helpt het ook te verbeteren. Het is de zeep die jouw huid nodig heeft.