Aleppo zeep voor huisdier

Zeep uit Aleppo voor – de meest geschikte natuurlijke zeep voor  jouw huisdier

De Zeep uit Aleppo is niet alleen goed om jezelf schoon te krijgen. Het leent zich ook uitstekend als zeep om te gebruiken voor jouw hond, kat of ander huisdier. Omdat het voor 100 procent uit natuurlijke ingrediënten bestaat, is het veilig voor huisdieren om mee gewassen te worden. De natuurlijke kwaliteiten van de zeep zorgen ervoor dat jouw hond of kat niet alleen grondig gereinigd wordt, maar ook nog eens beschermd tegen bacteriën en vorming van schimmels op de huid. Je kunt je huisdieren dus niet alleen schoon krijgen, maar ook nog eens beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Al eeuwen een succes

De zeep uit Aleppo is een van de oudste zeepsoorten ter wereld. Er wordt vaak gedacht dat de eerste zeep in de streek rondom de Syrische stad gemaakt is. Al in de tijd van de Romeinen werd de zeep uit Aleppo veelvuldig gebruikt en er is sindsdien weinig aan het gehele proces veranderd. Door het gebruik van de meest verse olijfolie en volledig natuurlijke ingrediënten is de zeep namelijk al eeuwenlang een succes op meerdere vlakken gebleken. En sinds kort blijkt het ook even goed te werken voor dieren als honden, katten en paarden. Het is een van de beste natuurlijke verzorgingsproducten die over de hele wereld gebruikt wordt. Met de olijfolie als basis verzorgt het niet alleen de huid, maar voedt het en hydrateert het ook. Dit geldt ook voor huisdieren. Het maakt hun vacht weer zacht en schoon en zorgt voor een goede doorbloeding van de huid, waar jouw huisdier zich op zijn beurt ook weer gelukkig voelt.

Goed tegen bacteriën en luizen

Waar de zeep uit Aleppo vooral goed in is, is het reinigen van de vacht van jouw huisdier. Het geeft de vacht niet alleen een mooie glans mee, maar helpt ook een beschadigde of geïnfecteerde huid te herstellen en te beschermen. Zo kan de zeep in de tuin ingezet worden tegen bladluizen. Maar ook voor huisdieren helpt het om bepaalde bacteriën in de huid van het dier te doden. De zeep maakt jouw huisdier dus niet alleen weer schoon. Het zorgt er ook voor dat tijdens het wassen het dier geholpen wordt om mogelijk schadelijke bacteriën zo goed als het kan te verwijderen.De zeep heeft daarnaast ook een antiseptische werking. Door de vitaminen die de natuurlijke olie bevat, werkt het ook goed als een ontsmettingsmiddel bij beschadigde of geïnfecteerde huid. het helpt de wond of schram schoon te krijgen en vervolgens te herstellen. Dus als jouw huisdier een wond heeft opgelopen, kun je de zeep meteen gebruiken om de wond goed schoon te maken en ervoor te zorgen dat jouw hond of kat geen nare infecties oploopt.

Diervriendelijk

Een ander aspect waarom de zeep uit Aleppo goed is voor dieren, is dat de zeep in zichzelf diervriendelijk is. Maar niet alleen in het gebruik. Het zeepmengsel is samengesteld uit natuurlijke oliën en ingrediënten en maakt in tegenstelling tot veel andere zeepsoorten geen gebruik van dierlijke vetten. Het is dan ook een populaire zeep voor vegetariërs en veganisten. Het is ook niet getest op dieren en is gemakkelijk biologisch afbreekbaar. Je zult niet snel een andere zeep tegenkomen die niet alleen goed voor dieren is, maar ook voor 100 procent natuurlijk is.

Toepassing

De toepassing van de zeep uit Aleppo voor het wassen van jouw huisdier is relatief simpel en behoorlijk duurzaam. Met de vloeibare zeep hoef je maar twee kleine handjes te gebruiken om jouw dier voldoende te kunnen wassen. Vervolgens verspreid je de zeep zachtjes over de vacht van het huisdier. Wrijf het goed door de vacht heen en laat de zeep vervolgens een paar minuten inwerken. Daarna kun je het rustig uit de vacht wassen met warm water. Laat de vacht daarna natuurlijk drogen, zodat de nawerking van de zeep zijn meest optimale effect heeft. Jouw huisdier is na de wasbeurt weer volledig schoon en zijn vacht glanst vitaler dan ooit.

Hypoallergeen

Een ander groot voordeel van de zeep uit Aleppo is dat het hypoallergeen is. Dit betekent dat de zeep geen allergische reacties kan losmaken. Dit is vooral goed voor honden en katten, omdat je het zo niet erger maakt als jouw huisdier al last heeft van een geïrriteerde huid. Door de natuurlijke ingrediënten en de afwezigheid van chemische toevoegingen is het gevrijwaard van het uitlokken van allergische reacties. Gecombineerd met de antiseptische werking is de zeep een van de beste natuurlijke zeepsoorten op de markt om jouw huisdier mee te wassen.

Geen sterke geur

Zeep uit Aleppo is ook handig voor het schoonmaken van jouw huisdier omdat het geen sterke geur bevat. Veel dieren zijn heel erg gevoelig voor geurtjes. Zij hebben nu eenmaal een veel beter reukvermogen dan mensen. Het is dan ook goed voor bij het wassen van jouw hond of kat een zeep uit te kiezen die dus geen al te sterke geur heeft, waardoor het dier per ongeluk van slag kan raken. Een ander extraatje is dat de zeep niet prikkelt. Het kan dus geen irritatie oproepen als het in de ogen van jouw huisdier terecht komt. Het is dan ook niet alleen zacht op de huid van het dier, maar ook op de rest van het lichaam.

 

Met zeep uit Aleppo heb jij dus niet alleen plezier aan een goede verzorging van jouw huid, maar kun je ook jouw huisdier verwennen door ze weer goed schoon te krijgen. Het voedt en hydradeert de huid van jouw hond of kat en zorgt voor een schone en glimmende vacht. Het helpt hen beschermd te worden tegen bacteriën en herstelt beschadigde huid. Het is dus de beste soort zeep om jouw huisdier mee te verschonen.