Arganolie kopen

Arganolie – de beste olie om jouw baby te verwennen

Arganolie is een plantaardige olie die al eeuwen bekend staat vanwege haar geneeskrachtige eigenschappen. De uit Marokko afkomstige olie heeft meerdere functies. Zo wordt het ook gebruikt door typische Marokkaanse gerechten zoals couscous en wordt ook op brood gesmeerd. Maar het grootste nut is voor verzorging van de huid. Het wordt met name gebruikt voor de verzorging van baby’s. Het is een ideale natuurlijke massageolie voor de huid van jouw kind, aangezien het eetbaar is en vrijwel nooit irriteert. Het is dus veilig in het gebruik en voedt de huid van jouw baby, zodat hij of zij de beste verzorging krijgt die nodig is.

Een eeuwenoude remedie

Arganolie is een oliesoort die al eeuwenlang gemaakt wordt in het Marokkaanse Atlasgebergte. Dit komt door de unieke arganboom, die alleen in de bergstreek van het Noord-Afrikaanse land groeit. Het oudste gebruik van de olie is vastgelegd door de Feniciërs meer dan 1500 jaar voor het begin van onze jaartelling. De boom waarvan de vrucht en noot waar de olie uit geproduceerd wordt, staat sinds mensenheugenis bekend bij stammen als de boom der schoonheid. Omdat de boom zeldzaam is en alleen maar in de streek groeit, wordt de soort door de stammen goed beschermd. Arganolie werd door ontdekkingsreizigers voor het eerst geïntroduceerd in Europa aan het eind van de Middeleeuwen. Het werd alleen door de rijkste klassen uit de verschillende Europese samenlevingen gebruikt vanwege de zeldzaamheid van de olie. Het kreeg al snel een goede reputatie onder de rijken, vanwege de schoonheid van de Berbervrouwen uit het gebergte vanwege het gebruik van de olie. Dit komt door de veelvuldigheid van antioxidanten die de olie met zich meedraagt. Tot de dag van vandaag staat de olie bekend als een goed natuurlijk middel om de huid te verzorgen en jong te houden.

Gebrand

Er zijn drie technieken die gebruikt worden om arganolie te produceren. De meest gebruikte methode is tegelijkertijd de oudste. De noten van de boom worden namelijk met de hand gepeld en vervolgens gebrand. Daarna wordt er water aan toegevoegd om de olie handmatig uit de nood te persen. Dit proces kan wel tot 20 uur duren voordat maar een liter olie eruit gehaald is. Een andere manier klinkt een stuk viezer. De noten worden namelijk uit de uitwerpselen van geiten gehaald, omdat de schil er dan al af is. Als laatste wordt de olie ook op een mechanische manier verkregen zonder de noot te branden, maar dit maakt echter de cosmetische kwaliteit van de olie een stuk minder.

Huidverzorgend

Arganolie staat met name bekend om haar goede huidverzorgende kwaliteiten. Omdat de olie volledig natuurlijk is, heeft het geen stoffen in zich die de huid snel kunnen irriteren. Vooral mensen met een droge en gevoelige huid doen er goed aan om de olie te gebruiken. Door de voedzame vitaminen en antioxidanten houdt het de huid gezond en jong. Het houdt daarnaast ook vocht vast en zorgt ervoor dat de werkzame stoffen zich goed in de huid dringen. De olie kan echter ook nadelig werken als je allergisch bent voor notensoorten. Daarnaast is de traditionele olie ook relatief kort houdbaar. Lees je dus even in voordat je de olie aanschaft.

Voor jouw baby

Vanwege de goede huidverzorgende kwaliteiten van arganolie wordt het ook veel gebruikt voor als verzorgingsproduct voor baby’s. De babyhuid is namelijk zeer kwetsbaar en moet daarom goed verzorgd worden. Met de natuurlijke olie heb je een goed middel om de huid van jouw baby niet alleen schoon te houden, maar ook gezonder te maken. Het maakt de huid ook glimmend en zacht, waardoor het een vitale uitstraling geeft. De olie gaat tevens

ook eczeem tegen en helpt beschadigingen van de jonge huid tegen te gaan.

 

Het kan ook op andere manier nuttig van toepassing zijn voor het verzorgen van jouw baby. Door de herstellende kwaliteiten van arganolie kan het bijvoorbeeld ook luieruitslag voorkomen. De antioxidanten in de olie beschermen de huid van de baby en gaan zo goed mogelijk uitslag tegen. De olie werkt als een soort van plastic omhulsel, dat helpt om de huid af te schermen van invloeden van buitenaf. Het is daarnaast ook goed om korstjes van de hoofdhuid van de baby te verwijderen en dient ook als een goede massageolie. Omdat de olie eetbaar is, is het niet gevaarlijk als jouw baby er per ongeluk wat van inneemt.

Tijdens de zwangerschap

Arganolie kan ook goed van pas komen tijdens de zwangerschap. Omdat de olie rijk is aan vitamine C, helpt het om de huid soepel en gezond te houden tijdens de zwangerschap. Het voorkomt uitrekkingen van de huid en de vorming van littekenweefsel erna. Door de grote hoeveelheid aan vetzuren in de olie wordt het snel in de huid opgenomen. De olie houdt de huid jong en zorgt ervoor dat er geen verouderingsplekken voorkomen. Arganolie is dus niet alleen geschikt voor jouw baby, maar ook goed voor je eigen huid. De natuurlijke olie staat al eeuwen bekend om het jong houden van de huid en ook als een goed verzorgingsmiddel tijdens en na de zwangerschap. Vanwege de zeldzaamheid van de arganboom is de olie niet makkelijk verkrijgbaar. Maar door de unieke kwaliteiten die het bezit is het een nodig product om jouw baby de beste natuurlijke verzorging te geven. Je verwent niet alleen jezelf, maar ook jouw baby er goed mee.