Shampoo met arganolie kopen

Kies een goede shampoo met arganolie

Arganolie kent diverse toepassingen. Het kan zowel gebruikt worden als consumptiemiddel ter vervanging van olijfolie of bijvoorbeeld als dressing op je salade maar wordt ook toegepast voor cosmetisch gebruik. Arganolie die gebruikt wordt om cosmetische producten mee te maken wordt gemaakt van de pitten die in de vruchten van de arganboom groeien. Deze pitten hoeven daarvoor niet geroosterd te worden maar ze verliezen als ze op de juiste manier behandeld worden niet hun kwaliteit en behouden ook hun werking doordat de vetzuren, vitamines en antioxidanten die er in aanwezig zijn, niet verloren gaan.

Arganolie is goed voor je haar

Arganolie kun je ook gebruiken voor je haar. Zeker als je droog en pluizig haar hebt is het een echte aanrader. Arganolie is een natuurlijke en plantaardige olie die ervoor kan zorgen dat je gezond, sterk en glanzend haar krijgt. Het wint dan ook niet voor niks snel aan populariteit. Het is geen nieuw middel want het wordt al eeuwen gebruikt en kent zijn oorsprong in Marokko. Arganolie wordt ook vaak het Marokkaanse goud genoemd. De Marokkaanse vrouwen kennen al eeuwen het geheim hoe ze hun haar glanzend kunnen houden. Bovendien is arganolie rijk aan onverzadigde vetten. Lekker belangrijk denk je dan misschien, als je het toch niet opeet en alleen gebruikt voor je haar? Maar ook dit kan van invloed zijn op je haar: deze vetten zorgen er namelijk voor dat je haar sterk en zacht wordt. Ze hebben een positieve invloed op je haardos. De olie is niet vettig en is erg fijn in het gebruik. Het zorgt er echter wel voor dat je haar goed gehydrateerd en gevoed wordt en er dus ook gezond en glanzend uit komt te zien.

Voor droog en vet haar

Heb je last van droog haar en wil je dit graag op een natuurlijke wijze proberen op te lossen? Dan kun je zeker voor een behandeling met arganolie kiezen. Hoe werkt het voor je haar? Arganolie heeft een dusdanige werking dat het droog haar weer glanzend kan maken en het ook direct hydrateert. Het werkt dus vocht inbrengend. Het zorgt er ook voor dat het haar eenvoudig in model te brengen is. Het haar zelf wordt beter beschermd tegen invloeden van buitenaf maar door de aanwezigheid van vitamine E zorgt de arganolie ervoor dat je haar ook in het algeheel gezonder wordt. Arganolie is niet alleen geschikt om droog haar minder droog te maken. Het voorkomt en behandelt ook vettig haar en zorgt ervoor dat dit ook weer gaat glanzen.

Voor je hoofdhuid

Arganolie heeft niet alleen een heilzame werking op je haar maar is ook goed voor de hoofdhuid. Het maakt en houdt deze soepel en de haarwortels worden gevoed met oliën die diep doordringen tot in de kern. Als de haarwortels gezond zijn maakt je hoofdhuid een normale en gezonde hoeveelheid talg aan die ervoor zorgt dat de huid boven op je hoofd niet meer droog is of schilfertjes vertoont. Als je snel last hebt van een geïrriteerde hoofdhuid met bijvoorbeeld schilfers of korstjes van het krabben is arganolie een goed middel om te gebruiken. Doordat het de balans van de talgproductie op orde brengt wordt je hoofdhuid rustiger en krijg je ook beter uitziend haar.

Hoe gebruik je arganolie?

Hoe gebruik je het beste de arganolie voor je haar? Lees voor het gebruik natuurlijk altijd eerst de aanwijzingen op de verpakking van het product. Arganolie is weliswaar plantaardig maar er kunnen wel stoffen in zitten waar wellicht niet iedereen tegen kan. Zit er niks in waar je allergisch voor bent dan kun je de olie natuurlijk prima gebruiken om te kijken of het voor jou het gewenste resultaat oplevert. Om zoveel mogelijk profijt te hebben van de olie was je het beste eerst je haren met een milde shampoo die speciaal voor beschadigd haar is. Hiermee was je de viezigheid vast uit je haren. Hierna breng je de arganolie licht masserend aan op  je haar en laat deze zo lang intrekken als je wilt. Het kan er nooit te lang op zitten, maar minimaal een half uur is zeker aan te raden. Spoel het na de inwerkperiode uit met lauw water. Je zult vrijwel direct merken dat je haar soepeler is en meer glanst.

Geschikt voor alle haartypes

Arganolie is geschikt voor alle haartypes, of het nu droog of juist vet is. Kort of lang, krullend of steil, het maakt niet uit. Je kunt het ook gebruiken voor gekleurd haar zonder dat het de verf aantast. Omdat de olie zuiver is en alleen van natuurlijke grondstoffen gemaakt wordt beschadigt het je haar niet maar heelt juist op de plekken waar je problemen hebt.

Raadpleeg andere gebruikers

Durf je het niet zo goed aan om deze olie te gebruiken? Lees dan eens de ervaringen van andere gebruikers. Dan weet je meteen of het ook wat voor jou is om te gebruiken voor je haar. Goede arganolie is zuiver plantaardig en volkomen onschuldig en kun je herkennen aan het volgende. De olie die je gebruikt voor je haar dient helder te zijn en er hoort geen gruis in te zitten. Als dit laatste wel het geval is, is deze niet goed of niet vaak genoeg gezeefd. De variant die geschikt is voor gebruik voor je haar en huid is goudgeel van kleur en ruikt niet al te sterk. Zit er een zurige geur aan? Dan is de olie niet goed meer. Als de olie sterk geparfumeerd is, is deze waarschijnlijk nep. Kortom, echt arganolie ruikt naar noten, maar niet overdreven en het is helder van kleur. De beste arganolie heeft de naam Premium meegekregen maar kost ook wel wat. En als je bereidt bent deze prijs te betalen dan wil je natuurlijk wel goede olie hebben. De olie is zo kostbaar omdat de oogst en productie vaak handmatig plaatsvindt en uiterst arbeidsintensief is maar dan heb je wel een topproduct dat voor veel doeleinden geschikt is.